Amanda Nousiainen

Tribal & Fusion Bellydance

Tanssija / Opettaja / Tapahtumajärjestäjä

Kuinka Amandasta tuli kaikkea tätä? Matka alkoi pieneltä paikkakunnalta nimeltä Virolahti, jossa Amanda harrasti kaikkea yleisurheilusta koripallon kautta näytelmäpiiriin, mutta tanssiharrastus oli ainoa, joka jäi pysyäkseen. Tanssiharrastus alkoi cheer-/showtanssiryhmässä ja pian myös itämainen tanssi astui kuvioihin. Aluksi itämainen tanssi oli pelkkä harrastus, mutta muutettuaan Lappeenrantaan, Amanda alkoi esiintyä enemmän yhdessä Niilin Helmet -ryhmän kanssa ja löydettyään tribal-vatsatanssin vuonna 2007 Amanda alkoi harjoitella yhä enemmän.

Niin kuin moni muukin Amanda innostui Tribal Fusion -vatsatanssista nähtyään Rachel Bricen videon YouTubessa. Samoihin aikoihin Hannele Aaltonen tuli sattumalta pitämään American Tribal Style® -tiiviskurssin Imatralle ja siitä alkoikin loppumaton halua oppia lisää sekä Tribal Fusion -vatsatanssista että American Tribal Stylesta.

Vuonna 2008 Amanda muutti opintojen perässä Turkuun ja pian hän oli jo perustamassa Suomen ensimmäistä Tribal Fusion -tanssiryhmää, Elysiumia, kolmen muun tribalista innostuneen tanssijan kanssa. Viiden ja puolen toimintavuodensa aikana Elysium vei Tribal Fusion -vatsatanssia ja American Tribal Stylea suuren yleisön nähtäväksi kaikenlaisiin tapahtumiin yksityisjuhlista tanssinäytöksiin ympäri Suomea. Elysium sai kunnian olla Tribal Fusion -vatsatanssin pioneerina Suomessa.

Vaikka tribal-vatsatanssisuuntaus olikin ehdoton ykkönen, Amanda jatkoi silti myös perinteisemmän itämaisen tanssin parissa. Hän toimi aktiivisesti turkulaisessa itämaisen ja muun etnisen tanssin yhdistyksessä, Mizmarissa, vuosina 2008-2013. Muutettuaan Turkuun Amanda aloitti myös muiden tanssityylien harrastamisen. Hän on tanssinut vaihtelevasti nykytanssia, balettia, jazzia, hip hopia, dancehallia, tankotanssia ja showtanssia. 

Vuodet Mizmarissa opetti tanssin lisäksi myös paljon tanssinäytösten järjestämisestä, mitä Mizmar teki aktiivisesti. Tästä rohkaistuneena Amanda päätti järjestää ei pelkästään näytöksen vaan kokonaisen viikonlopun täyttä tanssia. Ensimmäinen tapahtuma, What The FU****?!, näki päivänvalon syyskuussa 2013 ja toinen, Back to the Roots, jo toukokuussa 2014. Vuonna 2015 hän järjesti kurssiviikonlopun kesällä ja Tribal Together -tanssifestivaalin syyskuussa. Tulevat tapahtumat ovat koko ajan suunnitteilla!

Jo Elysiumin alkuaikoina tuli paljon kyselyitä, jos Elysium opettaisi Tribal Fusion -vatsatanssia, koska silloin Suomessa ei ollut vielä ainuttakaan opettajaa. Vasta-alkajina kukaan Elysiumista ei tietenkään ollut valmis opettamaan muita, mutta lukuisien opintomatkojen ja tiiviskurssien jälkeen Amanda alkoi opettaa ensin tiiviskursseilla vuonna 2011. Vuotta myöhemmin hän aloitti Tribal Fusion -viikkotuntien pitämisen Barker-teatterilla Turussa. Nyt hän opettaa sekä Tribal Fusion -vatsatanssia (viikkotunnit ja tiiviskurssit) että American Tribal Stylea (tiiviskurssit). Vuosien 2014 ja 2015 aikana Amanda suoritti tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot Tampereen kesäyliopistossa.

Amanda on erityisen kiinnostunut tanssitekniikasta ja hänen erityisosaamista onkin Salimpour-tekniikka, joka on amerikkalaisen Suhaila Salimpourin kehittämä itämaisen tanssin tekniikka. Monet tribal-tanssijat käyttävät juuri tätä tekniikkaa omassa tanssissaan. Amanda tutustui Salimpour-tekniikkaan hollantilaisen Arya Jansenin kurssilla Porissa vuonna 2008. Kaksi vuotta myöhemmin hän suoritti ensimmäisen tason sertifikaatin Milanossa. Sertifikaattiohjelmassa on viisi tasoa ja tällä hetkellä Amanda harjoittelee kolmatta tasoa varten. Amandalla on myös ATS® General Skills -sertifikaatti vuodelta 2009 sekä Jamila Salimpour -formaatin L2-sertfikaatti vuodelta 2016.

Esiintymisen, opettamisen ja tapahtumien järjestämisen ohella Amanda on ikuinen tanssinopiskelija, jonka intohimo tanssia kohtaan ei lopu koskaan. Hän haluaa aktiivisesti kehittää omaa tanssityyliään muiden tanssilajien avulla sekä opiskelemalla mahdollisimman paljon Tribal-vatsatanssia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Amandan treenihistoria löytyy täältä.